ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ ΣΚΥΛΟΥ

Ο σκύλος σου μαδάει; Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει ν’ ανησυχήσεις!

 Κλαούντια Ντιντάτη  9 months ago  pets

0 shares

Είναι φυσιολογικό ο σκύλος σου να μαδάει λόγω εποχής, λόγω της φυλής του (καθώς υπάρχουν ράτσες σκύλων που μαδάνε περισσότερο από άλλες). Πότε, όμως, η τριχόπτωση του σκύλου δεν είναι φυσιολογική;

Ναι, υπάρχουν ορισμένες καταστάσεις που μαρτυρούν ότι η τριχόπτωση του σκύλου πρέπει να σε κάνει να ανησυχήσεις καθώς μπορείς να συμβαίνει κάτι πιο σοβαρό.

Πότε πρέπει να ανησυχείς για την τριχόπτωση του σκύλου;

Όταν προκαλείται από…

Φτωχή διατροφή

Έχεις δει ποτέ ένα σκυλάκι που μόλις έχει διασωθεί και βρίσκεται σε καταφύγιο; Αυτός ο σκύλος θα έχει ένα πιο θαμπό τρίχωμα και θα μαδάει πολύ. Αυτό συμβαίνει συνήθως λόγω της έλλειψης της σωστής τροφής.

Μόλις, όμως, ακολουθήσει μια ισορροπημένη διατροφή, το τρίχωμα σιγά σιγά ξεκινάει να δείχνει πιο υγιές και πανέμορφο. Παράλληλα, πολλά κουτάβια μπορεί να υποφέρουν από τριχόπτωση όταν δεν λαμβάνουν επαρκή ποσότητα φαγητού για να υποστηρίξουν την ταχεία ανάπτυξή τους.

PexelsΠαράσιτα

Τα παράσιτα στο δέρμα, όπως ψύλλοι και ακάρεα, μπορεί να προκαλέσουν φαγούρα και αλλεργικές αντιδράσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην απώλεια τριχώματος ενός σκύλου.

Τα εντερικά παράσιτα επηρεάζουν το δέρμα και το τρίχωμα από μέσα προς τα έξω, καταστρέφοντας την ικανότητα του σκύλου να επεξεργάζεται θρεπτικά συστατικά. Ακόμη και με μια υγιεινή διατροφή, τα πολλά παράσιτα μπορεί να οδηγήσουν σε ένα ξηρό δέρμα και απώλεια τριχών!

Όλοι οι διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους τρέμει ο σκύλος σου

Αλλεργίες

Όπως συμβαίνει με τους ανθρώπους έτσι και τα σκυλιά μπορεί να είναι αλλεργικά σχεδόν στα πάντα, συμπεριλαμβανομένων φαγητών και περιβαλλοντικών παραγόντων.

Το σώμα του σκύλου αντιδρά σε αυτές τις αλλεργίες με απελευθέρωση ισταμίνης. Το αποτέλεσμα είναι ο σκύλος σου να μαδάει και να προκαλείται έντονος κνησμός.

PixabayΔερματικές λοιμώξεις

Η αλλεργική δερματική ασθένεια είναι μια απ’ τις κύριες αιτίες δερματικών λοιμώξεων στα σκυλιά. Ο κνησμός προκαλεί εκδορές στο δέρμα που επιτρέπουν στα βακτήρια να εισέλθουν στο σώμα.

Οι μολύνσεις είναι συχνές και προκαλούν έντονη φαγούρα αλλά και τριχόπτωση και είναι σημαντικό να επισκεφτείτε τον κτηνίατρο για να σας δώσει την κατάλληλη θεραπεία.

Ιατρικές συνθήκες

Δηλαδή; Οι ανισορροπίες των ορμονών, ο υποθυρεοειδισμός και η ασθένεια του cushing είναι συνηθισμένοι ένοχοι της απώλειας τρίχας στα μεγαλύτερα σκυλιά. Δυστυχώς, αυτές οι συνθήκες μπορούν να προκαλέσουν πιο σοβαρά προβλήματα για τον σκύλο.

Εάν η απώλεια τρίχας του σκύλου συνοδεύεται από επιπλέον συμπτώματα όπως λήθαργο ή αλλαγές στην όρεξη, τότε πρέπει να συμβουλευτείς τον κτηνίατρο ASAP.

ΠΗΓΗ : https://ipop.gr/pets/o-skylos-soy-madaei-se-poies-periptoseis-prepei-n-anisychiseis/